Arašídoví ježci
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky
120g moučkového cukru
200g tuku
1 vejce
150g mletých arašídů
1/2prášku do pečiva
špetka soli
Postup přípravy
Vypracujeme na vále tužší těsto, necháme odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce 3–4 mm, vykrajujeme ježky a upečeme na vymazaném plechu. Slepujeme marmeládou, bodlinky by se měly namáčet v karamelu – na pánvi rozpustíme 50 g moučkového cukru na karamel, přidáme 1 lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu silně obalíme. Místo karamelu lze použít čokoládu, není to tak pracné.
Dávka na fotce je 1a 1/2receptu.
Dávka na fotce je 1a 1/2receptu.
tohle je 1 1/2dávky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé